Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:30; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Meubelmakerstraat 9e, 1991JD, Velserbroek icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 + (31) 06 26 26 27 60 icon_widget_image Info@wb4u.nl

ADVIES VAN A TOT Z

BOUWKUNDIG ADVIES

Door middel van goed advies vindt u de juiste weg in de bouw.

ADVIESWERK

Bouwkundig advies

 

Waarom bouwkundig advies?

Uw eigen huis bouwen of verbouwen is voor de meeste mensen een droom, die over het algemenen één a twee keer in het leven wordt gerealiseerd. Want bouwen of verbouwen is een ingrijpend proces, dat veel van uw tijd en aandacht vraagt, zelfs wanneer u alles uit handen geeft. U bent immers de opdrachtgever en daardoor aanspreekpunt en eindverantwoordelijke. Kiest u voor prefab bouwen dan nog is er sprake van maatwerk – zij het minder – en dient u alsnog beslissingen nemen en de kosten in de gaten houden. De hamvraag is dus: hoe breng u uw bouwavontuur tot een goed einde, zodat uw ideale woonwensen worden vervuld én u – bij voorkeur ruim – binnen het budget blijft?

 

Zoals de bouw van een object start met het leggen van een degelijk fundament, zo starten de woonwensen met een bouwkundig advies van een bekwame professional. Onafhankelijke bouwkundige begeleiding is noodzakelijk om van het begin af aan het project in goede banen te leiden, tijdens de bouw of verbouwing het overzicht op alle disciplines te behouden en tot slot het nieuwbouw of verbouw object naar volle tevredenheid op te leveren, zowel kwalitatief als op financieel gebied.

Realiseer uw droomhuis met We Build 4 You

WB4U werkt de droom van u als opdrachtgever uit aan de hand van ons geavanceerde 2D of 3D tekenprogramma’s, Excel sheets, bestekken en calculatieprogramma.

 

Een bouwtekening is niet alleen noodzakelijk voor de opdrachtgever, maar ook voor de aannemer en de gemeente, wanneer een vergunning noodzakelijk is. Met een vergunningstekening kunt u deze eenvoudig aanvragen. Ook bij lastigere vergunningen helpt WB4U u graag, zoals een verzoek om te mogen afwijken van het bestemmingsplan, het veranderen van een monument en het legaliseren van een afwijkend object.

 

“De aanpak van WB4U zie je terug als financiële meevaller in uw totale kostenplaatje; wij realiseren besparingen tussen de 7 en 10 procent op de bouwkosten.” In tegenstelling tot het traditioneel inhuren van een aannemer.

 

Deze besparing is vooral te danken aan de zeer ervaren bouwbegeleiders van WB4U, die toezicht houden op kwaliteit, planning en budget. Zij geven advies op de diverse terreinen van de bouw of verbouwing en voeren hun controlerende en coördinerende taken op een prettige manier uit. Dat wil zeggen met respect voor u als opdrachtgever, voor de aannemer en voor de maatwerkspecialisten. De bouwbegeleiders voorkomen technische risico’s en bouwfouten door het werk met regelmaat te toetsen aan de relevante bouwvoorschriften, kwaliteitsnormen en aan de richtlijnen van de verzekeringsmaatschappij. Waargebeurde anekdote: Een aannemer die een aanbieding had gedaan en de goedkoopste was koste uiteindelijk 15% meer aan allerlei meerwerk omdat de helft maar in de offerte stond. De bouwbegeleiders waken over alle afspraken, de bouwtekeningen, tijd en geraamde uitgaven.

 

Binnen het kopje bouwkundig advies zijn een aantal zaken van belang te weten. Er zijn 3 soorten bouwkundig advies te verkrijgen binnen We Build 4 You. Wil u hier meer over weten, dan kunt u voor de volgende diensten op onze expertise rekenen:

  1. Bouwkundig advies
    Betreft algemeen advies. Waarin wij u over de kleinste dingen kunnen adviseren.
  2. Bouwbegeleiding
    Bouwbegeleiding betreft de begeleiding gedurende de ontwerp en aanvraagfase tot uitbesteding van het werk bij een aannemer.
  3. Bouwmanagement
    Betreft het volledig management van uw bouwwerk van initiatief tot oplevering.

Neem direct contact op met bouwprofessionals van We Build 4 You of lees snel verder.

bouwkundig advies

Waarom bouwkundig advies van We Build 4 You?

Het verbouwen of nieuw bouwen van een bouwwerk is een ingewikkeld en tijdrovend proces dat goed begeleid dient te worden om, onder andere, kosten te beperken. Bouwkundig advies op maat kan van essentieel belang zijn. We Build 4 You adviseert u over verschillende bouwkundige onderwerpen. Wij ondersteunen, bieden advies en assisteren tijdens de start van een idee. Ook denken we mee over het ontwerp en de tekeningen, tot er een compleet uitgewerkt plan op tafel ligt.

 

We maken gebruik van innovatieve technologie en bevriende partners om onze bouwprojecten af te ronden, wat betekent dat we altijd op de hoogte blijven van de nieuwste technologie op het gebied van architectuur en de bouw.

 

“Geld besparen voor u, als onze opdrachtgever, door uitgekiend en efficiënt te werken, is voor ons WB4U-team van gepassioneerde bouwadviseurs, tekenaars, constructeurs, bouwmanagers en bouwkostendeskundigen, net zo’n uitdaging als het begeleiden van de bouw of verbouwing zelf.”

 

Eigenaar van We Build 4 You, Sven Teeuwen: “Onze aanpak is gebaseerd op ons maatwerk aanvalsplan. Dit plan houdt in dat we gezamenlijk uw wensen in kaart brengen en aansluitend de taken slim verdelen. Daarbij behouden we vanuit onze organisatie de helicopterview, zowel op hoofdlijnen als op detail niveau. We overleggen wat u als opdrachtgever mogelijk zelf kunt doen, bijvoorbeeld het definitief vormgeven van uw idee -al dan niet met hulp van onze experts- en welke taken de externe maatwerkspecialisten oppakken. Veel van de specialisten die wij in huis hebben en waarmee wij samenwerken of die wij aanbevelen zijn zelfstandig ondernemer en daarom op maat in te huren.”

 

Proof of concept

Een goed voorbeeld van een waardevol bouwkundig advies, dat juist vandaag de dag zeer actueel is, is extra aandacht voor ventilatie in uw object. Natuurlijke ventilatie dankzij buitenlucht.

 

De afgelopen decennia is er ‘te degelijk’ gebouwd in Nederland. Woningen ‘ademen’ niet meer; de objecten bestaan vaak uitsluitend uit betonnen vloeren en wanden. Hierin zijn geen kieren en naden meer te ontdekken, zoals in huizen die gebouwd zijn in de jaren ’30. Ventileren is goed met het oog op het laten verwaaien van zogeheten aerosolen, die – zoals we inmiddels weten – dragers van een virus kunnen zijn. Uw woning of bedrijfspand dient u dus goed te ventileren dankzij voldoende ramen, roosters en ventilatiesystemen. WB4U denkt hierover graag met u mee en houdt rekening met dergelijke, eigentijdse wensen.

 

Sven Teeuwen: “Bij WB4U bespreken we alle ins en outs zorgvuldig vooraf, zodat we gezamenlijk, doelgericht uw droom (en ons volgende topresultaat) realiseren. U krijgt als opdrachtgever een vast contactpersoon toegewezen. Zo houden we de lijnen kort. Dit werkt prettig, vooral wanneer we snel moeten schakelen. Ook ontstaat er een vertrouwensband tussen u als opdrachtgever, en uw contactpersoon; een band die onze samenwerking ten goede komt.”

 

“Is uw droom een bestaande woning aankopen? Ook dan kun je een beroep op WB4U doen; wij keuren het object en brengen eventuele gebreken in kaart.”

bouw advies

Wij adviseren u!

We Build 4 You adviseert u in en rondom het bouwproces. Vraag een offerte voor advieswerk aan via het contact formulier.

Google Review

We Build 4 You Recensies

Het is een fijn bedrijf. Ze denken mee, komen met oplossingen. Ze houden je goed op de hoogte hoe het met je tekeningen ervoor staat. Komen hun afspraken na. Ze hebben het erg druk, hierdoor is er tussendoor weinig tijd om te bellen met vragen. Het moet op afspraak.

Particulier

Mariska de Jong - Maarsen

We Build 4 You Recensies

Dank voor je heel vlotte hulp en je werk. Dit gaan we zeker vaker doen!

Zakelijk

Arjen Pronk

We Build 4 You Recensies

Onlangs hebben wij van de diensten van We Build 4 U gebruik gemaakt. In dit geval het verzorgen van de tekeningen voor een bouwaanvraag voor onze woning. Direct na het eerste contact is Sven van het doorpakken. Hij luistert goed naar wat jouw wensen zijn en weet dit feilloos te vertalen naar de tekening. Binnen vier werkdagen zijn de tekeningen aangeleverd en kon ik mijn aanvraag bij de gemeente voltooien.

Particulier

Wim Dekker

We Build 4 You Recensies

De start van je verbouwing start bij We Build 4 You Bouwadvies. Via een kennis zijn wij onlangs in contact gekomen met Sven Teeuwen. In de afgelopen periode heeft hij onze bouwtekeningen opgesteld, de vergunning aanvraag gedaan en gaat ook de aankomende verbouwing begeleiden. Ik kijk uit naar de verdere samenwerking!

Particulier

Erik Meijers

We Build 4 You Recensies

We Build 4 You Bouwadvies hielp ons met de tekeningen, het advies en de vergunningaanvraag voor onze nieuwe woning. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Sven en team werken snel, nauwkeurig en leveren op tijd. Toen we doordeweeks geen tijd hadden voor een adviesafspraak, bood Sven aan om zaterdag langs te komen, helemaal top. Ze denken goed mee en komen met inzichten en oplossingen die je niet verwacht. Ik beveel We Build 4 You Construction Advice van harte aan.

Particulier

Christiaan de Ridder

We Build 4 You Recensies

Betrokken, vriendelijke en professionele organisatie. Wij hebben onze bouwtekeningen door Sven Teeuwen laten maken. Hij denkt mee, levert op tijd en maakt mooie tekeningen.

Particulier

Sanne Schouten

We Build 4 You Recensies

Wij hebben gebruik gemaakt van de diensten van WB4U. Sven en zijn team hebben de tekeningen voor ons verzorgd voor een vergunning aanvraag bij de gemeente. Door de drukte duurde het iets langer dan gebruikelijk, wat ik begreep. Toch nog vrij snel de tekeningen ontvangen en kunnen indienen bij de gemeente. Volgende keer maak ik weer gebruik van de diensten van WB4U.

Particulier

Darryl van Duivenvoorde

We Build 4 You Recensies

Top bedrijf! Super leuk in de omgang, snelle service en goed tekenwerk. Ik heb ik het verleden bij een ander tekeningen laten maken en dat lijkt nergens op in verhouding met dit.

Particulier

Marcel Luijsterburg

We Build 4 You Recensies

Al jaren laten wij door we build 4 you en hun partners tekenwerk maken. Fijne partij dus om mee samen te werken.

Zakelijk

Robbie Tol

We Build 4 You Recensies

Onlangs tekeningen laten maken voor onze nieuwe dakopbouw. Super tevreden over de kwaliteit en service die geleverd is !

Particulier

Rezan Matyar

We Build 4 You Recensies

Sven heeft ons erg goed geholpen bij het maken van de bouwtekeningen en het aanvragen van de omgevingsvergunning. Naast het goede advies geven de 3D tekeningen ook een heel mooi beeld van het te verwachten resultaat. Nogmaals heel erg bedankt!!!

Particulier

Pieter Maes