Quick Contact Informatie

We Build 4 You is een professionele onderneming die aldoor streeft naar het hoogste resultaat.

icon_widget_image Ma - Za 08:00 - 17:30; Zondag - GESLOTEN icon_widget_image Haringkade 18, 1976 CP IJmuiden icon_widget_image + (31) 0255 21 22 72 + (31) 06 26 26 27 60 icon_widget_image Info@wb4u.nl

WEET WAT HET KOST!

BOUWKOSTENBEREKENING

Indien u een bouwkostenberekening nodig heeft dan bent u bij het goede adres.

BEREKENINGEN

Bouwkosten

 

Waarom een bouwkostenberekening?

Als u een huis of ander object gaat bouwen is het wenselijk een kostencalculatie te hebben van wat de verbouwing gaat kosten. Dit is veelal de leidraad om uw project haalbaar te maken.

 

Wat voor bouwkostenberekeningen zijn er?

Wanneer wij een bouwkostenberekening maken houden wij rekening met de fase waarin wij zitten.

Het is namelijk niet wenselijk om alles al 100% in kaart te brengen als u nog met het ontwerp bezig bent. Het maken van een bouwkostenberekening is namelijk een tijdrovende klus omdat hierbij vele partijen komen kijken. Om die reden dient eerst een kostenraming te worden gemaakt. Pas als duidelijk is wat het ontwerp wordt kan een uitgebreidere calculatie gemaakt worden. Deze bouwkosten calculatie geeft meer inzicht in de details. U kunt vanuit deze calculatie budgetten gaan vaststellen om aannemer maar ook eventueel onderaannemers mee in te kopen.

 

Hierna gaan wij nog verder in detail maar dit kan alleen op het moment dat al deze uitgevraagde offertes van aannemers en onderaannemers binnen zijn en op het ontwerp zijn afgestemd.

 

Er zijn grofweg dus 3 stappen te maken tijdens een calculatie proces.

  1. Kostenraming
    1. Obv m2
    2. Obv m3
  2. Kostencalculatie
  3. Werkbegroting

 

Wat wordt er berekend bij een bouwkostenberekening?

Zoals hierboven uitgelegd zijn er grofweg 3 fases waarin kosten kunnen worden opgesteld (indien een project veelal groter is kunnen dit er meer zijn). Hieronder leggen wij kort uit hoe in welke fase wordt berekend en wat die fase inhoudt.

 

Kostenraming

De naam zegt het eigenlijk al het is een raming van wat de te verbouwen woning of object gaat kosten. Deze raming wordt gemaakt door naar grove eenheden te kijken als m2 woonoppervlak en m3 woninginhoud genoemd.

De prijzen die met m2 en m3 gerekend worden verschillen per gemeente en zelfs per jaargetij. In een crisis die gemiddeld iedere 7 jaar voorbijkomt zijn in het verleden woning prijzen gem 25% gezakt. Ditzelfde geldt dus ook voor de m2 en m3 prijzen.

 

In het geval van verbouwen worden de kosten berekend aan de hand van het GO Gebruiksoppervlak of NIH Netto inhoud. De prijs is hierin sterk afhankelijk van de fase waarin u en uw ideeën verkeren. Indien u alleen een schetsontwerp heeft is het natuurlijk niet mogelijk om de kosten tot in detail te bepalen. In het andere uiterste weet u pas wat het gaat kosten als u van een aannemer een offerte heeft liggen die volledig aansluit op uw wensen. Van schetsontwerp tot aannemer offerte is een behoorlijk traject waarin u natuurlijk wil weten of de kosten opwegen tegen wat u hiervoor krijgt.

 

Belangrijk

Wij leggen op onze pagina over bouwtekeningen uit welke tekenfases nodig zijn om te zorgen dat een aannemer een goede offerte kan maken. Hieronder daarom een uiteenzetting van momenten waarop de kosten kunnen worden bepaald.

Bouwkostenberekening

Zelf een kostenraming maken

Zelf kunt u globaal goed de kosten bepalen van uw te verbouwen woning of object. Gebruik in dit geval deze m2 en m3 prijzen uit onderstaande tabel:

bouwkosten

In het geval van een waardebepaling voor de verkoop van uw woning. Dan is de eenvoudigste methode voor het berekenen van de woning waarde m2 x het bruto vloer oppervlakte. Echter geeft dit alleen maar een prijs aan voor de gemiddelde woningwaarde. Als u uw vloeren, kozijnen, keuken of badkamer heeft vervangen dan wordt dit niet meegenomen. Veelal kan een Makelaar u hierin adviseren. Hieronder daarom een lijstje met de grootste, duurste en goedkoopste gemeentes, in Nederland in 2020.

bouwkosten

Kostencalculatie

Een kostencalulatie is een calculatie waarin allereerst met speciaal ingerichte calculatie software eenheden zoals st, m1, m2, m3 worden uitgetrokken. Aan deze eenheden worden vervolgens door een kostendeskundigen prijzen gehangen. Om de waarheid over cijfers van de begroting te bekrachtigen vraagt een kostendeskundigen offertes aan. Deze offertes vullen op hun beurt weer de plek in van het gecalculeerde bedrag. Dankzij de eigen gemaakte calculatie weet de kosten deskundigen voor het grootste deel wat in de prijs hoort te zitten. Mocht het dus zijn dat over al die verschillende aangevraagde bouwonderdelen van 1 bouwonderdeel als bijvoorbeeld metselwerk maar één prijs worden geleverd dan kan de kostendeskundigen dit met zijn eigen prijzen vergelijken.

De prijzen van een kostendeskundigen zijn vrijwel altijd up to date. Dit komt doordat de meeste calculatie software pakketten meer jaarlijks worden geïndexeerd en lokaal bij de kosten deskundige wordt geupdate.

 

Het is dus ook goed mogelijk om een kosteninschatting te laten maken van uw woning of ander object. Hier heeft u dus niet een aannemer voor nodig. Het voordeel van een kostencalculatie maken is dat de calculator de berekening speciaal voor u maakt en dus ook alle wensen bevat van wat u wil. U kunt met de kosten deskundigen vrij schakelen en de calculatie zo maken dat hij alles bevat. Kosten calculatie voor een rijtjes woning van 3 verdiepingen en een uitbouw kost zon €1.500,- tot €2.200,- euro.

 

Het maken van een kostencalculatie of calculatie betaald zich altijd terug.

  1. Omdat de prijs altijd hetgeen bevat wat je wil.
  2. Je met deze prijs en eenheden aannemers goed en op gelijke waarde kan aanvragen, zo kan je altijd appels met appels vergelijken.
  3. Je met deze prijs aannemer offertes kan controleren. Je weet immers wat erin moet zitten en je weet ook wat.

 

Het is voor ons geen uitzondering meer dat aannemers tot wel 10% uit elkaar vandaan zitten. Het is vanuit deze exacte uitvraag en vastlegging daarvan in het contract daarom ook mogelijk om te kiezen voor de laagste prijs.

 

Het is ook een optie om de aanvraag via een geschreven bouwkundig bestek te doen. Dit is een uiterst uitgebreide tekstuele omschrijving waaruit de aannemer alle eisen kan aflezen. Een bouwkundig bestek geeft dus de kans op het gelijkmatig uitvragen maar niet op een exacte prijs. Wel weet je dat de aangevraagde offertes gelijk zullen zijn.

 

Kosten begroting of werk begroting

Dit is de fase van de kostencalculatie als alle offertes die zijn uitgevraagd binnen zijn gekomen, zijn vergeleken, zijn afgestemd met de verkopende partij en voor het grootste deel contractueel zijn vastgelegd of hoe wij dat noemen in de bouw “zijn ingekocht”. Dit laatste deel doe je alleen maar als je zelf het werk gaat begeleiden en inkopen. Voor het overgrote deel valt deze taak onder het de aannemer en zal je als opdrachtgever niet snel een dergelijk document opzetten.

 

Zodra de uitvoerder of timmerman buiten aan de slag gaat krijgt deze soms een werkbegroting mee. Hierin staan alle eenheden en prijzen die door zijn of haar calculator zijn berekend. Zo kan een uitvoerder controleren of hij binnen de gestelde budgetten blijft. Prijs op aanvraag.

Wij berekenen het!

We Build 4 You kan indien u een bouwkostenberekening wenst een offerte voor u maken. Vraag een offerte voor een bouwkostenberekening aan via het contact formulier.

Google Review

We Build 4 You Recensies

Goede service en technisch capabele mensen. Zeker een aanrader.

Zakelijk

TECHNOHUIS FIJNSTRAALTECHNIEK

We Build 4 You Recensies

Zeer tevreden over We Build 4 You! Gedurende het hele project is er fijn contact. De communicatie is helder en dat zorgt ervoor dat het resultaat precies is zoals besproken, ze denken echt met je mee. We Build 4 You levert echt vakmanschap!

Particulier

Lotte Kerkhoff

We Build 4 You Recensies

We zijn erg blij met de keuze voor WB4U! De specialisten van We Build 4 You zijn vakbekwaam en transparant. Sven is bovendien een perfectionist die in staat is om de opdracht naar een hoger plan te tillen. Een partner voor het leven!

Zakelijk

Patrick Kant

We Build 4 You Recensies

Zeer fijne ervaringen gehad met We Build 4 You. We kregen heldere adviezen en een mooi eindresultaat.

Particulier

Daan van Houten

We Build 4 You Recensies

Prima partij om mee samen te werken !

Zakelijk

Rene Verlaan

We Build 4 You Recensies

Aanrader! Een bedrijf wat werkt met veel kennis, efficiëntie en ook persoonlijke aandacht.

Particulier

Jaco Andela